Tannbleking

Tannbleking i Bergen

Har du tenner som oppleves som litt gulaktig eller ønsker du et skinnende hvitt smil? Da kan tannbleking være noe for deg. Det er flere ulike årsaker som fører til misfargede tenner. Overfladiske misfarginger forårsaket av eksempelvis kaffe og røyk kan ofte pusses vekk av tannlegen. Om misfargingen sitter dypere må tannen blekes. Tannblekingen utføres som regel av pasienten selv etter at tannlegen har fremstilt en skinne som blekemiddelet fylles i. Blekeskinnen brukes noen timer om dagen. Behandlingstiden er en til to uker, avhengig av ønsket farge og grad/type av misfarging. Man kan velge å bleke en eller flere tenner om gangen. Om ikke ønsket resultat oppnås ved bleking kan skallfasetter være neste steg.

Før en tannbleking er det viktig å gjøre en undersøkelse for å avdekke evt. hull eller utette fyllinger og få dette utbedret før blekingen slik at blekemiddelet ikke trenger inn i nerven og skader tannen. Tannsten og belegg må renses vekk slik at blekemiddelet får god kontakt med tannens overflate.

Tannbleking blir stadig mer populært, men det er viktig å huske på at tennene både må være behandlet for hull og tannbelegg, før man kan utføre tannbleking. Dette gjør man slik at blekemiddelet virker enda mer effektivt på tannoverflaten.

Vi fokuserer alltid på å skape en atmosfære som gir trygghet. Som pasient kan du føle deg sikker på vår erfaring og kompetanse. Vår jobb er å sikre at du som pasient har en god opplevelse hos oss. Vårt mål er å være den beste klinikken innenfor tannbleking i Bergen.